Østen Om
Østen Om ligger ganske konkret østen om Lee, og stedet ligger på Østergårdsvej. Men der er mere at sige.
Østen har inspireret os igennem en del år. Hvad Østen så end er. Vi har nok alle vores forestillinger om Østen - billeder, der er vidt forskellige og alligevel kan have samme karakter. Billeder af noget, der er langt væk, fremmed og uforståeligt - et sted, som vel nu og da bliver genstand for en længsel.
Vi holder af dialogen med Østens folk fra Indien, især om deres oplevelse af sammenhænge. Vi holder af at spejle Vesten i Østen. Vi holder af at komme hjem til Vesten østen om.
Vi lever og lærer ved at komme forbi noget andet eller nogen anden. Østen om det, der virker uudgrundeligt - der gør, at vi må lytte og måbe og gruble og blive stille eller komme på mærkerne. Vi tager østen om, før vi tager hjem. Forandret eller i det mindste præget eller berørt.
Og så er der det Østen, hvor mesteren Jesus af Nazaret har trådt sine stier i sandet og i byerne.
Østen Om er også bare at stå og male vores hvide træhytte gul i 26 graders varme og dufte og smage karry i lange baner af bare gul.
Velkommen til Østen Om. Kom om forbi.

Logoets betydning
Det er som det er - og der viser sig en vej. Du kan ikke fare vild, når du begynder at gå på stierne. Men sådan vil det føles. Når du tror, du er tæt på midten, vil du pludselig være langt væk. Og lige når du tror dig længst væk, står du ved næste skridt i midten. Så du kan lige så godt tage det som det er og tro, at Gud og verden vil dig det godt.
Du kan ikke fare vild, når du går på stierne. Men du kan lade være med at begynde at gå. At gå i denne forstand er at gå ind i dagen med håb uden forestilling om, hvad du håber, men dog med forventning om, at noget kommer. Et håb, der åbner sanserne, for du ved ikke, hvad du skal se efter. Og det er at gå med tro på, at du kommer til at se noget.
Sådan læser vi denne labyrint, som også svarer til vores indgang til bøn og meditation. Uden om labyrinten ses på venstre side et ofte brugt mønster i de vestlige kirker og på den højre side et østligt mønster. Vi lægger vejen østen om den anderledes anden.
Helt yderst ses to tråde, der antyder den dynamiske udveksling af liv.
Denne gamle labyrint blev brugt til at meditere sin livsvej og ses stadig i mange kirker fra middelalderen. Her er den udformet til Østen Om af Lea Bonde.