Velkommen til Østen Om

Du er her: 

Østen Om

1. januar 2017

For 11 år siden omkring denne tid kom vi til vores sted i Lee, og det er på tide, at stedet får et navn. Nu hedder det Østen Om.

En morgen sagde Ele "Østen Om" og Steen svarede omgående og udfordrende: "Elefantstierne", med et blik, der sagde: kan du gætte gåden? Det gjorde hun ikke lige med det samme. Vi besluttede os for Østen Om.

Østen Om… ligger ganske konkret østen om Lee, og stedet ligger tilmed på Østergårdsvej. Men det slutter ikke her. Vi kan ikke løbe fra, at vi er inspireret af østen. Hvad østen så end er, kommer Notto R. Thelle så mesterligt ind på i sin bog "Kjære Siddhartha". Vi har nok alle vores billeder af østen, så forskellige som der findes mennesker. Måske er der også billeder der går igen af noget, der er langt væk og fremmed… et sted, som måske er genstand for længsler og drømme. Vi har holdt af dialogen med Østens folk fra Indien og med deres oplevelse af sammenhænge - især. Vi har holdt af at spejle Vesten i Østen. Vi har holdt af at komme hjem til Vesten østen om. Vi lever og lærer ved at komme forbi noget andet eller nogen anden. Vi tager østen om før vi tager hjem. Forandret eller i det mindste præget eller berørt. Og så er der det Østen, hvor mesteren Jesus af Nazaret har trådt sine stier i sandet og i byerne. Og stierne i vores skov ligger østen om huset. Vi går altså østen om elefantstierne. Dér har vi gåden igen. 


Østen Om bliver vi ikke færdige med. Det står for det, der virker uudgrundelig… det der gør, at vi må lytte og måbe og gruble og blive stille eller komme på mærkerne. Og Østen Om er at stå og male vores hvide træhytte gul i 26 graders varme og dufte og smage karry i lange baner af bare gul.

Velkommen til Østen Om. Kom om forbi.